Jump to content


Photo

The Friday Night Trooper Blues


10 replies to this topic

#1 BigBlackCajun

BigBlackCajun

    Member

  • Members
  • 9 posts
  • State:Texas

Posted 26 May 2017 - 10:20 PM

So after about 8 weeks of intense YouTube cramming and coop772 "dude bro'n" me to death, I finally figured I would test the community waters. I'm fairly new to spring modding and the, and with the precise seating of every peice is giving me the blues this evening guys. I have an issue when my alpha trooper, it slam fires on engaging the pump forward quickly. It chambers if I prime it slowly fine though... Any suggestions?
  • 0

#2 hcat625

hcat625

    Member

  • Members
  • 62 posts
  • Location:Washington, US
  • State:Washington
  • Country:United States

Posted 27 May 2017 - 09:47 AM

My friend had this problem with his recon mk 2 but he did not mod it.


  • 0

#3 Silly

Silly

    Member

  • Members
  • 199 posts

Posted 27 May 2017 - 11:17 AM

Did you remove the locks that prevent fast priming?
  • 0

"This is a bullshit quote with no significant meaning." -Me, 2017
 


#4 mykeypowell

mykeypowell

    Member

  • Members
  • 45 posts
  • Location:San Tan Valley
  • State:Arizona
  • Country:United States

Posted 27 May 2017 - 01:09 PM

maybe lubricated it


  • 0

#5 BigBlackCajun

BigBlackCajun

    Member

  • Members
  • 9 posts
  • State:Texas

Posted 27 May 2017 - 04:59 PM

maybe lubricated it


That was exactly the problem. You're the truth thanks.
  • 0

#6 Nerfimus Prime

Nerfimus Prime

    Member

  • Members
  • 5 posts
  • State:New Mexico
  • Country:United States

Posted 28 May 2017 - 12:37 AM

So after about 8 weeks of intense YouTube cramming and coop772 "dude bro'n" me to death, I finally figured I would test the community waters. I'm fairly new to spring modding and the, and with the precise seating of every peice is giving me the blues this evening guys. I have an issue when my alpha trooper, it slam fires on engaging the pump forward quickly. It chambers if I prime it slowly fine though... Any suggestions?

same thought i'm new with paint jobs


  • 0

#7 mykeypowell

mykeypowell

    Member

  • Members
  • 45 posts
  • Location:San Tan Valley
  • State:Arizona
  • Country:United States

Posted 28 May 2017 - 08:19 AM

your are welcome


  • 0

#8 BigBlackCajun

BigBlackCajun

    Member

  • Members
  • 9 posts
  • State:Texas

Posted 28 May 2017 - 08:15 PM

Ok so I'm back with a new issue, its like the catch is slipping now it wont chamber. I put a worker 5k spring in, could that be the issue?

Edited by BigBlackCajun, 28 May 2017 - 08:15 PM.

  • 0

#9 Eightdotno

Eightdotno

    Member

  • Members
  • 87 posts

Posted 30 May 2017 - 11:36 AM

How heavy is your catch spring? You might want to double it or get a heavier one if it ain't catching.
  • 0

#10 Bubba Longshot

Bubba Longshot

    Member

  • Members
  • 191 posts

Posted 30 May 2017 - 05:47 PM

Ok so I'm back with a new issue, its like the catch is slipping now it wont chamber. I put a worker 5k spring in, could that be the issue?

You have to increase the catch spring strength. That is a common mistake when upgrading the main spring. Otherwise there is not enough force to keep the catch on the plunger rod, thus letting it slip. If you add another spring to the stock catch, that should be enough. Or you can buy a small industrial spring ,and replace it with that.
I'm not sure about the alpha trooper, but I think that it can handle 5kg? The stock Longshot catch can... Anyways, just add like a pen spring to the catch spring and you should be fine.
  • 0
"The only thing that sucks about Nerf modification is the anxiety that something will break... That's why we reinforce a whole lot!" -Me

#11 BigBlackCajun

BigBlackCajun

    Member

  • Members
  • 9 posts
  • State:Texas

Posted 30 May 2017 - 06:26 PM

I was able to get it done guys thanks, it was actually a dumb mistake I made by adding a piece of electric tape on the o- ring in the plunger. So I took my clipzeene out and stuck a screwdriver against the tube and primed it, sure enough that piece of tape was catching and forcing the plunger forward. I forgot I even put tape there I was so caught up in the catch. Alphatrooper is @ 100% the blues is over.
  • 0


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users