Jump to content


Photo

Magstrike not pumping?


3 replies to this topic

#1 Poke

Poke

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Location:Melbourne, Victoria
  • State:Victoria
  • Country:Australia

Posted 10 December 2014 - 06:20 AM

Hello all,

I was recently modding my magstrike (lock removal, oprv chopped) and as i was pumping it I noticed the pump would pop out every time i pumped it, but the bladder had no visible leaks at all and the air was escaping out of the pump shaft.
I think the rubber air stopper valve at the bottom if the shaft ripped?
Not quite sure but if anyone has experience with this could you please help me out?

Poke
  • 0

#2 XCS2

XCS2

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Location:Alhambra, California

Posted 10 December 2014 - 08:32 PM

Is it not pumping? Or is it randomly leaking air somehow? Because if it wasn't pumping, your o-ring may be messed up.
  • 0

#3 Fish

Fish

    Member

  • Members
  • 3 posts
  • Location:62 Deer Run Rd. Boyertown
  • State:Pennsylvania
  • Country:United States

Posted 10 December 2014 - 10:49 PM

Your check valve in your pump is probably broken, as discussed in here. http://nerfhaven.com...l=&fromsearch=1
I know there's another similar thread somewhere that linked to a website that provided free samples, and someone with this same problem was able to solve it that way. Maybe you'll have more luck finding it than I did.
  • 0

#4 Poke

Poke

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Location:Melbourne, Victoria
  • State:Victoria
  • Country:Australia

Posted 15 December 2014 - 10:26 PM

Your check valve in your pump is probably broken, as discussed in here. http://nerfhaven.com...l=&fromsearch=1
I know there's another similar thread somewhere that linked to a website that provided free samples, and someone with this same problem was able to solve it that way. Maybe you'll have more luck finding it than I did.


Yep, the check valve was totaly split in half.
Replaced it with a $7 Telescoping Kmart pump. Works fine now,
Thanks heaps!,
Poke.
  • 0


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users