Jump to content


Photo

No Catching?


7 replies to this topic

#1 TGfeo

TGfeo

    Member

  • Banned
  • 29 posts

Posted 06 July 2009 - 03:42 PM

ok i just purchased a brand new nitefinder.
I opened it up, did standard AR removals and added a crossfire spring.
I'm pretty sure i did everyhting right, but for some reason, when i cock it, it never catches. I think it might have something to do with the little box thing near the end of te plunger, right above the trigger, but it looked all hte way in to me.
Help!

#2 stuck by stefan

stuck by stefan

    Member

  • Members
  • 280 posts
  • Location:Maine

Posted 06 July 2009 - 03:46 PM

Internal pics would help a lot.
  • 0

This is the NerfHaven profile of Northeast Designs. For more info visit https://www.facebook...p8OwIso&fref=nf

Old school Nerf engineer since 2008


#3 Wisp

Wisp

    Member

  • Members
  • 102 posts

Posted 06 July 2009 - 03:49 PM

Make sure you didn't put the catch in upside down. That's all the advice I can give you without pictures or more info.
  • 0

#4 hardshot

hardshot

    Member

  • Members
  • 118 posts
  • Location:London Ontario

Posted 06 July 2009 - 03:49 PM

That little box thing is the catch. Im pretty sure that that's your problem. I would recomend re-opening your gun and looking to see if It's on right. Use the internals dictionary to see a correct picture and compare it to yours. Like stuck said, internal pictures of your gun would help.
  • 0
QUOTE
NEON GREEN DARTS! FINALLY!

I've Been Dreaming of this day.

-Baghead


If you are CANADIAN, Join the Canadian nerf site right now! Click me if your canadian

#5 Echnalaid

Echnalaid

    Member

  • Members
  • 981 posts
  • Location:East Brunswick, NJ

Posted 06 July 2009 - 04:01 PM

I know exactly what's wrong. It happens to me a lot. The notch inside the gun (Where the spring rests and where the catch rests at the end of the plunger tube) has the spring in the way. Open it up again, and move the crossfire spring farther down the plunger rod by twisting it. It should work now.
  • 0
There was something on the bottom of the ad that said erotyka. Sounds like something spicy -Renegademilitia15

#6 nerkum

nerkum

    Member

  • Members
  • 171 posts
  • Location:Georgia, USA
  • State:Georgia
  • Country:United States

Posted 06 July 2009 - 04:04 PM

You didn't reinforce the catch spring. The catch on the plunger rod has a slight slant to it, so when you increase spring power you have to make sure to reinforce the catch spring and sand the catch on the plunger rod flat.

If that isn't it, take pics. Otherwise it would be really hard to guess what it is.
  • 0

#7 TGfeo

TGfeo

    Member

  • Banned
  • 29 posts

Posted 06 July 2009 - 04:17 PM

Posted Image

that's mine.

#8 TGfeo

TGfeo

    Member

  • Banned
  • 29 posts

Posted 06 July 2009 - 04:21 PM

I know exactly what's wrong. It happens to me a lot. The notch inside the gun (Where the spring rests and where the catch rests at the end of the plunger tube) has the spring in the way. Open it up again, and move the crossfire spring farther down the plunger rod by twisting it. It should work now.


awesome man. You were right. thanks dude.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users