Jump to content


Photo

Small Ls Problem


9 replies to this topic

#1 CoasterDynamix757

CoasterDynamix757

    Member

  • Members
  • 390 posts
  • Location:Virginia Beach

Posted 26 January 2009 - 07:58 PM

Okay so I have been setting up my LS for an angel breeh lately and removed the ARs and then when I re assembled the gun it wouldn't prime on the right side. Is this normal? If so how do I get it back to normal?
  • 0
Is it fear or courage that compels you?

Coaster's Everything Thread.

#2 loni

loni

    Member

  • Members
  • 78 posts

Posted 26 January 2009 - 08:03 PM

Only the right side doesn't prime? Are you sure that you assembled everything correctly? Angel breeches are a difficult mod with a need for much appreciation to detail. Try opening her up and re-checking the internals.

-Loni

Edited by loni, 26 January 2009 - 08:04 PM.

  • 0
"I don't nerf to see who is the best, I nerf to see who is the biggest bitch"

#3 Mehku

Mehku

    Member

  • Members
  • 383 posts

Posted 26 January 2009 - 08:47 PM

I had a similar problem, try prying off the orange bolt and flip it around. One side has more strength than the other. I'm left handed, so the "strong side" is on the right side of the gun. The "strong side" is the bolt that is actually physically attached to the metal rod. If that doesn't work, open the gun up and check to see that everything is in the right place, and close it up again. Or flip the bolt again. XD

This isn't necessarily for the angel breach; it has plagued pretty much every longshot mod that involves an air restrictor or a spring replacement.

-Mehku
  • 0

#4 TantumBull

TantumBull

    Member

  • Moderators
  • 1,929 posts
  • Location:Seattle, WA
  • State:Washington
  • Country:United States
  • u/LukeKoboJobo on Reddit

Posted 26 January 2009 - 08:50 PM

Mine does the same thing. I have no idea why it happens, but it just does. What I do is, if I'm priming from the right side, push the bolt forward and then quickly pull it back to prime the gun. I think what this does is makes the bolt sled completely straight in the shell, but I have no idea why it helps. Also, I just finished angel breeching mine today. I was working on it off and on (mostly off) for about 5 months. This problem won't hinder the angel breech.
  • 0

#5 123nerf

123nerf

    Member

  • Members
  • 38 posts
  • Location:Somewhere...

Posted 26 January 2009 - 10:13 PM

When I was first modifying my longshot this happened. What I think it is, is that the orange bolt sled is off track. Make sure the left ridge on the boltsled is on the left side of the blue bar completely. Hope it helps.
  • 0
Yo Mamma's So Fat, when she tried on a pair of pants, the tag magically changed from "One Size Fits All to One Size Fits Most."

#6 biggiy2c

biggiy2c

    Member

  • Members
  • 30 posts
  • Location:Rochester, NY

Posted 27 January 2009 - 08:21 AM

Sadly this is what happens when you modify the longshot, it gets more and more complex the more times you take it apart. In the longshot forum there is a picture of all of the internals and where they should be. I suggest you double check to make sure everything is in place. Also the tube holding the spring could be turned, it is a common error when re-assembling it.

Hope this helps.
  • 0

#7 Red Star

Red Star

    Member

  • Members
  • 159 posts
  • Location:St. Helens, Oregon
  • State:Oregon
  • Country:United States

Posted 27 January 2009 - 12:39 PM

I know the exact problem If you would have searched you would have found my thread. But I figured out it doesn't prime is because you need the lock that makes it so you cant "re-Prime" It once it's been cocked. What this piece does is it makes the sled lock/slide in the same place. Without it when you try to cock it on the right side it tries to prime it at an angle. Just put the piece back in. It's the piece that goes in the back of the tube and the sled rod goes into the lock. Also you can get into the habit of gripping the priming handle,and pushing forward with your thumb and back with your hand on the right side and it should prime as normal.
  • 0
Red Star's Big Rad Bow W/ Red Star Breech
The Red Star Breech

Xbox Live- IS2DI RedStar Add me if your up for some games

#8 CoasterDynamix757

CoasterDynamix757

    Member

  • Members
  • 390 posts
  • Location:Virginia Beach

Posted 27 January 2009 - 04:27 PM

Once all the locks are removed is it okay to remove the long arm on the boltsled?
  • 0
Is it fear or courage that compels you?

Coaster's Everything Thread.

#9 Russ T Bullet

Russ T Bullet

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Location:Hernando, MS

Posted 27 January 2009 - 06:11 PM

The same thing happened to me. And I do agree with Red Star, however, to fix the problem I left the "reprime lock" there and dremeled the bolt sled so it won't catch on the lock. I felt that the lock helps to support the bolt sled. I don't know if it really helps support it, but anyways thats what I did.
  • 0
I'll take my guns and money; you keep your "change".

#10 TheNerfLoki

TheNerfLoki

    Member

  • Members
  • 312 posts
  • Location:NY

Posted 27 January 2009 - 06:20 PM

My ls can only be primed on the left, and won't budge on the right (without significant force). Maybe mine is just weird, but that may be what your ls is doing too. Try priming it on the other side.
  • 0
Am I the only one who uses the sig function for a sig?
TNL,


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users